Pirinçlik Büyükdere Ortaokulu

Vizyon: Milli Eğitimin temel amaçlarını en yüksek düzeyde gerçekleştirip,diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak toplumsal hayata maksimum katkıyı sağlayan lider kurum olmak.

Misyon: Ülkesine ve çevresine faydalı, kendi ile barışık, düşünen ve özgün üretimler yapabilen;"Adalet" kavramının önemini bilen iyi bir vatansever aynı zamanda bir dünya vatandaşı olma bilincine sahip nesiller yetiştirmek.

Başarılar:

Isınma: kalorifer (Odun,Kömür)
Sportif Etkinlikler: Atletizm,voleybol.
Bilimsel Etkinlikler: Tübitak 4006 Bilim Fuarı.
Proje Çalışmaları:

WEB - https://pirinclikbuyukdereortaokulu.meb.k12.tr

Adres - BÜYÜKDERE MAH. BÜYÜKDERE SK. PIRINÇLIK BÜYÜK DERE ORTA OKULU BLOK NO: 9 İSKENDERUN / HATAY

Öğretim Şekli :İkili Öğretim (sabah)

Yerleşim Yeri - İskenderun Körfezinin Güneyinde Amanos Dağları’nın Kuzey eteklerinde 6840 hektarlık Arsuz Ovası içerisinde yer alan Büyükdere Mahallesinde tamamen Akdeniz iklimi hüküm sürer. Köyün Güney ve Güneydoğusunda Amanos Dağlar Maki ve ormanlarla kaplıdır.

Ulaşım Şehir merkezinden dolmuş hattı mevcuttur.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz İskenderun ilçe merkezine uzaklığı 13 km,arsuz ilçe merkezine 21 km,Hatay il merkezine 73 km´dir.